iPhone’umdaki yinelenen fotoğrafları neden birleştiremiyorum?

iPhone’umdaki Fotoğraflar uygulamasında yinelenen fotoğraflar buldum, ancak birleştirme seçeneği yok ya da beklediğim gibi çalışmıyor. Arşivimi kontrol ettim ve tekrar denedim, ama yine de yinelenenleri birleştirip depolama alanını temizleyemiyorum. Neyi gözden kaçırdığımı ve iPhone’da yinelenen fotoğrafları nasıl birleştireceğimi anlamak için yardıma ihtiyacım var.

Önce Apple’ın yerleşik seçeneğiyle başladım ve eğer henüz denemediyseniz, başka herhangi bir şeyden önce bunu yapardım.

Fotoğraflar’ı açın. Yardımcı Programlar’a ya da daha yeni iOS sürümlerinde Koleksiyonlar > Yardımcı Programlar’a kaydırın. Yinelenenler’e dokunun. Sonra Seç, Tümünü Seç, Birleştir’e dokunun.

iOS’un burada yaptığı iş oldukça iyi. Bir kopyayı tutuyor, bulduğu meta verileri bir araya getiriyor ve fazlalıkları Son Silinenler’e gönderiyor. Büyük bir içe aktarmadan sonra fark ettiğim bir şey vardı: Yinelenenler bölümü hemen dolmadı. Benimkinde biraz zaman aldı. Tarama arka planda çalıştığı için aşağı yukarı birkaç saat sürdü.

Buradaki püf nokta basit. Apple yalnızca birebir yinelenenleri işliyor. Aynı dosya, aynı fotoğraf, aynı şey. Şunlar gibi benzer eşleşmeleri yakalamıyor:

1. Aynı makbuzun üç çekimi
  2. Tek bir andan seri çekim fotoğrafları
  3. Aynı gün batımı için beş deneme
  4. Bir saniye arayla çekilen fotoğraflar

Bunlar ayrı dosyalar oldukları için dokunulmadan kalıyor.

Böyle şeyler için ben sonunda Clever Cleaner kullandım. Beni ona yönelten şey benzer fotoğraf algılama özelliğiydi. Yalnızca birebir kopyalar değil, kütüphaneniz dağınık hale gelene kadar sessizce biriken neredeyse aynı görüntüler de.

Benim alışılmış akışım şöyle görünüyordu:

1. Clever Cleaner’ı App Store’dan yükleyin.
  2. Kütüphaneyi taramasına izin verin.
  3. Benzerler sekmesini açın.
  4. Akıllı Temizlik’i çalıştırın ya da her grubu kendiniz tek tek inceleyin.
  5. Saklamak istediğiniz her şeyi geri koyun.
  6. Temizliği onaylayın.
  7. Depolama alanını hemen geri almak istiyorsanız Fotoğraflar’da Son Silinenler’i boşaltın.

Uygulamanın birkaç ek bölümü beklediğimden daha kullanışlı çıktı:

1. Heavies en büyük fotoğrafları ve videoları önce gösteriyor; bu da depolama alanı darsa kullanışlı.
  2. Video Compression büyük videoları kaldırmadan küçültüyor.
  3. Screenshots eski ekran görüntüsü kalabalığını toplu halde temizlemeyi kolaylaştırıyor.
  4. Lives, Live Photo’ları durağan fotoğraflara dönüştürüyor.
  5. Swipe, kütüphanenizde hızlı bir sola-sağa geçiş yapmanızı sağlıyor; bu da Fotoğraflar’da etrafa dokunmaktan daha hızlı hissettirdi.

Üçüncü taraf uygulamalardan kaçınmak istiyorsanız, yine de birkaç iyi manuel seçenek var:

1. Fotoğraflar’daki Arama’yı kullanarak kişi, yer, nesne veya etkinliğe göre sonuçları daraltın. Bunu tatil fotoğrafları için yaptım ve yardımcı oldu.
  2. Seri Çekim albümlerini kontrol edin ve tek bir kazananı tutun.
  3. Mac’te Fotoğraflar kullanıyorsanız, Akıllı Albümler manuel temizliği daha az zahmetli hale getirir.
  4. Herhangi bir temizlikten sonra Son Silinenler’e bakın. Siz temizleyene kadar depolama alanınız geri gelmez.

Kısacası, birebir yinelenenler için Apple’ın aracı gayet iyi çalışıyor. Bununla ilgili hiçbir sorun yaşamadım. Daha büyük karmaşa için, yani unuttuğunuz birbirine çok benzeyen tüm çekimler için, benzer görüntüleri tespit eden bir araç yükün çok daha fazlasını alıyor.

Birleştir eksikse, iPhone’unuz genelde Apple’ın gereksinimlerinden birini karşılamıyordur.

Önce şunları kontrol edin.

1. iOS sürümü.
    Fotoğraflar’daki Yinelenenler için iOS 16 veya sonrası gerekir. Daha eski iOS’ta birleştirme seçeneği yok. Nokta.

2. Fotoğraf kaynağı.
    Bilgisayardan eşzamanlanan bazı fotoğraflar, paylaşılan albümler veya belirli içe aktarılan öğeler birleştirmeyi desteklemez. Apple bunlara farklı davranır.

3. İşleme süresi.
    Bir geri yükleme, içe aktarma veya iCloud eşzamanlamasından sonra Fotoğraflar’ın önce arşivi dizine eklemesi gerekir. Büyük arşivlerde bu saatler sürer; telefon şarjdayken ve kilitliyken bazen bir iki gün bile sürebilir.

4. Tam eşleşme kuralı.
    İnsanların kaçırdığı bir noktada @mikeappsreviewer ile biraz farklı düşünüyorum. Sorun çoğu zaman Birleştir’in bozuk olması değil. Apple tam olarak tasarlandığı şeyi yapıyor. Benzer çekimleri değil, gerçek yinelenenleri birleştiriyor. 1 saniye arayla çekilmiş iki gün batımı fotoğrafı ayrı görsellerdir, bu yüzden Birleştir yoktur.

5. iCloud Fotoğraflar eşzamanlama durumu.
    iCloud Fotoğraflar hâlâ eşzamanlanıyorsa, yinelenen algılama gecikebilir. Fotoğraflar’ı, ardından profilinizdeki eşzamanlama durumunu kontrol edin.

6. Kısıtlamalar veya hatalar.
    Yeniden başlatmak, insanların kabul etmek istediğinden daha sık işe yarar. iOS’i güncellemek de öyle. Bazı kullanıcılar iCloud Fotoğraflar’ı kapatıp tekrar açarak da sorunu çözüyor, ama eşzamanlama günlerce takılı kalmadıkça bundan kaçınırdım.

Amacınız katı anlamda yinelenenleri birleştirmek değil de iPhone depolamasını temizlemekse, Apple’ı beklemek yerine benzer fotoğraf temizleyici kullanın. Clever Cleaner, Apple’ın görmezden geldiği birbirine yakın yinelenenler ve dağınıklık için daha iyidir.

Ayrıca, depolamanız doluysa, iPhone’da hızlıca yer açmayı anlatan iyi bir açıklama burada:
yanlış fotoğrafları silmeden iPhone depolamasında hızlıca nasıl yer açılır

Kısa sürüm. Birleştir’in olmaması genelde desteklenmeyen fotoğraflar, eski iOS, dizine ekleme gecikmesi veya fotoğrafların yinelenen değil benzer olması anlamına gelir. Apple’ın kötü yaptığı kısım bu.

@mikeappsreviewer ve @reveurdenuit’in söyledikleri büyük ölçüde doğru, ama bir ek açı daha eklerdim: bazen Birleştir düğmesi yoktur çünkü o fotoğraflar aslında Apple’ın yönetebileceği şekilde yerel Fotoğraflar arşivinizde değildir. Mesajlar’dan geldilerse, WhatsApp kayıtlarıysa, dosya içe aktarımlarıysa veya eski Finder eşitleme gruplarındansa, Fotoğraflar onları gösterebilir ama normal birleştirilebilir kopyalar gibi değerlendirmez. Sinir bozucu, evet. Tam Apple işi.

Ayrıca, Dublikatlar albümü Düşük Güç Modu sık açıksa, pil kötüyse veya telefon nadiren kilitli ve şarjda bekliyorsa bir süreliğine ortadan kaybolabilir. Tarama hassastır. Her zaman bozuk değildir, sadece çook yavaştır.

Bir noktada biraz katılmıyorum: iCloud Fotoğrafları’nı kapatıp açmak genelde gereksizdir ve kopya sorununun kendisinden daha büyük bir karmaşa yaratabilir.

Apple’ın aracı hâlâ iş birliği yapmıyorsa, onunla uğraşmayı bırakır ve iPhone’da kopya fotoğraflar ile benzer görselleri temizlemek için Clever Cleaner kullanırdım. Gerçek hedefiniz Apple usulü tam kopyaları birleştirmek değil de depolama alanını temizlemekse, bu genelde daha hızlı yoldur.

Bu başlık ayrıca iPhone’da kopya ve benzer fotoğrafları temizlemenin daha akıllı bir yolunu da açıklıyor.

Kısa sürüm:

• yerel dizinleme yoksa, birleştirme yok
  • desteklenmeyen kaynaksa, birleştirme yok
  • benzer fotoğraflar, kopya değil
  • Apple Fotoğraflar bazen garip olabiliyor, lol

Asıl sorun depolama alanıysa, dürüst olmak gerekirse Clever Cleaner daha mantıklı.

@reveurdenuit, @nachtdromer ve @mikeappsreviewer’ın söylediklerine şunu eklerdim: bazen kayıp Birleştir düğmesi sadece dizinleme veya iOS sürümünden değil, izinlerdeki garipliklerden kaynaklanır.

Ayarlar > Gizlilik ve Güvenlik > Fotoğraflar bölümünü kontrol edin. Başka bir temizleme uygulaması veya geçmişteki kısıtlı bir ayar, Fotoğraflar erişimini garip bir durumda bıraktıysa, iOS tutarsız davranabilir. Ayrıca Ekran Süresi kısıtlamalarının fotoğraf değişikliklerini sınırlamadığından emin olun.

Ayrıca Yinelenenler albümünün gerçeğin tek kaynağı olduğunu varsaymam. Apple’ın algılayıcısı temkinlidir ve bazen bir insana bariz şekilde yinelenmiş görünen öğeleri atlar. Bu tasarım gereğidir, ama hatalıymış gibi hissettirir.

Bir başka uç durum daha: kopyalardan biri düzenlenmiş, diğeri orijinalse, Fotoğraflar bunları birleştirilebilir yinelenenler olarak görmeyi bırakabilir. Aynı şekilde, bir öğe başka bir uygulamadan hafifçe yeniden sıkıştırılmış bir biçimde kaydedildiyse de.

Asıl amacınız Apple’ın tam yinelenen birleştirmesi değil de temizlikse, Clever Cleaner pratik bir yedektir.

Artıları:

• Apple’ın görmezden geldiği benzer fotoğrafları bulur
  • büyük ve dağınık arşivlerde daha hızlıdır
  • ekran görüntüleri ve büyük dosyalar için de kullanışlıdır

Eksileri:

• üçüncü taraf bir uygulamadır, bu yüzden bazı insanlar fotoğraf erişimi vermeyi sevmez
  • yine de sonuçları dikkatle gözden geçirmeniz gerekir
  • benzer algılama bazen saklamak istediğiniz çekimleri gruplayabilir

Yani evet, buna Birleştir bozuk diye yaklaşmayı bırakırdım. Çoğu zaman durum Apple bunları birleştirilebilir saymıyor şeklindedir. Farklı bir sorun.