iPhone fotoğraf arşivim, birkaç seyahat ve yedeklemeden sonra yinelenen ve çok benzer resimlerle doldu ve her şeyi düzenlemek zorlaşıyor. Bir uygulama için ödeme yapmadan iPhone’da benzer fotoğrafları tespit etmenin ücretsiz bir yolunu bulmaya çalışıyorum ve en kolay yöntemi belirlemek için yardıma ihtiyacım var.
iPhone’da Benzer Fotoğrafları Bulma
Bunu iPhone Fotoğraflar uygulamasında yaşadım. Uygulama tarih, kişiler, yerler ve benzeri şeylere göre içerikleri yeterince iyi sıralıyor, ama neredeyse aynı görünen fotoğrafları bir araya toplamıyor. Yani kamera rulonuzda aynı yemeğin altı karesi, yarım saniye arayla çekilmiş bir dizi selfie ya da aynı görselin düzenlenmiş kopyaları varsa, bunları elle ayıklamanız gerekiyor.
Benim için en iyi çalışan şey Clever Cleaner oldu. Genelde cleaner uygulamalarını pas geçerim çünkü çoğu telefonunuzu tarar, büyük vaatlerde bulunur, sonra da işe yarar bir şey yapmadan önce ödeme duvarını çıkarır. Bunu denediğimde farklı hissettirdi. Fotoğraf arşivimi birkaç dakika içinde taradı, benzer kareleri gruplara ayırdı ve her grupta makul bir doğrulukla saklanacak en iyi fotoğrafı seçti. Dürüst olayım, beklediğimden daha iyiydi.
Nasıl kullandım
- App Store’dan Clever Cleaner'ı yükleyin.
- Fotoğraf arşivinize erişmesine izin verin.
- Similars bölümünü açın ve taramanın bitmesini bekleyin.
- Grupları kendiniz kontrol edin ya da uygulamanın ön seçim yapmasını istiyorsanız Smart Cleanup düğmesine basın.
- Uygulama bir Best Shot işaretliyor, ama isterseniz farklı bir tanesini de tutabilirsiniz.
- İşiniz bittiğinde, depolama alanını hemen geri almak istiyorsanız Fotoğraflar’daki Recently Deleted albümünü temizleyin.
Benzer fotoğraf temizliği dışında kullandığım şeyler
Bir özellik için girdim, sonra biraz daha kurcaladım. Birkaç başka araç da işime yaradı:
- Heavies, en büyük videoları hızlıca fark etmemi sağladı.
- Bazı videoları silmek yerine sıkıştırdım.
- Yer kazanmak için Live Photos'u durağan fotoğraflara çevirdim.
- Unuttuğum eski ekran görüntülerini sildim.
- Swipe Mode, uygulamanın her şeyi yapmasına bırakmak yerine fotoğraf fotoğraf karar vermek istediğimde incelemeyi hızlandırdı.
Hoşuma giden bir şey de, evet buna dikkat ederim, işlemenin iPhone üzerinde kalmasıydı. Arşivim başka bir yere gönderilmiyordu.
Apple’ın yerleşik araçlarında kalmak isterseniz
Yine de birkaç iyi seçeneğiniz var, sadece arşiviniz büyüdükçe daha yavaş kalıyorlar.
- Kişiler, evcil hayvanlar, yerler, nesneler veya etkinlikler için Search sekmesini kullanın. Benzer kareler sonuçlarda çoğu zaman birbirine yakın çıkar.
- Tarihe veya geziye göre göz atın. Neredeyse aynı fotoğraflar genelde saniyeler içinde çekilmiş olur.
- Burst albümünü kontrol edin ve en güçlü kareyi saklayın.
- Silmeye başlamadan önce karmaşayı daraltmak için People & Pets, Trips ve Media Types gibi albümlere bakın.
Bunu yaptıktan sonraki görüşüm
Yalnızca birkaç yüz fotoğrafı ayıklamanız gerekiyorsa Apple’ın araçları yeterli. Ben de daha önce bunu o şekilde yaptım. Yavaştı ama idare ediyordu. İş birkaç bin görsele çıktığında, çok fazla boş vaktiniz ve garip bir sabrınız yoksa tüm sıralamayı elle yapmakla uğraşmazdım. Özel bir uygulama daha hızlı çünkü neredeyse aynı olan fotoğrafları sizin için grupluyor.
Evet, bedava sayılır. Tamamen ücretsiz kısım yalnızca Apple ile, uygulamalarla ise kısmen ücretsiz.
Önemli bir fark var. iPhone Fotoğraflar uygulamasında yerleşik bir Yinelenenler albümü var, ancak bu albüm benzer kareleri değil, birebir aynı kopyaları bulur. Yani aynı gün batımının 9 fotoğrafını çektiyseniz, Apple bunların çoğunu gruplamaz. Yalnızca yedeklemelerden, kaydetmelerden, içe aktarmalardan vb. gelen gerçek kopyaları yakalar. Bu bölüm Fotoğraflar, Albümler, Yardımcı Programlar, Yinelenenler altında bulunur.
Yalnızca kopyaları değil, benzer fotoğrafları istiyorsanız, @mikeappsreviewer Clever Cleaner konusunda doğru yönü işaret ediyor. Yine de Smart Cleanup özelliğini körü körüne kullanmaya katılmıyorum. Her grubu ben olsam manuel olarak incelerdim. Bu uygulamalar bazen daha net görüntüyü seçer, ama insanların kameraya baktığı kareyi kaçırabilir.
Benim görüşüm:
- Birebir aynı kopyalar için önce Apple Fotoğraflar’ı kullanın.
- Seri çekim kareleri için burst incelemesini kullanın.
- Sonra benzer görünenler ve neredeyse aynı kopyalar için Clever Cleaner kullanın.
- Ardından Son Silinenler’i boşaltın.
Daha adım adım yardım isterseniz, bu gönderi iPhone’da yinelenen ve benzer fotoğrafları silmenin kolay yollarını anlatıyor.
Kısaca, evet, ücretsiz bir yol var. Apple yinelenenleri halleder. Clever Cleaner ise benzer fotoğraflar için daha iyi ücretsiz seçenektir.
Evet, ama yanıt neyi benzer olarak kastettiğinize bağlı.
Apple size ücretsiz yerleşik yinelenenleri algılama sunar, ama biraz sınırlıdır. Gerçek kopyaları yakalar, Ben elim titrediği için aynı ağacın 14 fotoğrafını çektim türü durumları değil. Yani yalnızca tam kopyaların silinmesini istiyorsanız, Fotoğraflar uygulaması bunu ücretsiz yapabilir. Benzer görünenler, neredeyse kopyalar, seri çekimden kalanlar, düzenlenmiş sürümler vb. istiyorsanız, Apple ın araçları sinir bozucu derecede manuel kalıyor.
Bir noktada @mikeappsreviewer ile biraz aynı fikirde değilim: önemli fotoğraflar için herhangi bir uygulamanın kazananları otomatik seçmesine güvenmezdim. Meme ler ve fişler için, tamam. Aile fotoğrafları için, pek değil. Kendiniz gözden geçirin.
Benim için daha iyi çalışan yöntem, temizliği aşamalara bölmek oldu:
- Aşama 1: tam kopyalar için Apple Fotoğraflar
- Aşama 2: Ekran Görüntüleri, Selfie ler, Live Photos gibi Medya Türlerine göre filtreleme
- Aşama 3: son gezi fotoğraflarını sıralayıp seri çekimleri inceleme
- Aşama 4: Bunların hepsi neredeyse aynı görünüyor karmaşası için Clever Cleaner kullanma
Son kısım, üçüncü taraf uygulamaların en çok yardımcı olduğu yer. Clever Cleaner, insanların durmadan bahsettiği az sayıdaki ücretsiz gibi seçenekten biri çünkü sonsuza kadar kaydırma yaptırmak yerine benzer fotoğrafları gerçekten grupluyor. Yine de tam tek dokunuşla temizlik yapmazdım, ama devasa grupları daraltmak için çok zaman kazandırıyor.
Ayrıca, kimsenin yeterince bahsetmediği küçük bir ipucu: arşiviniz iCloud ile senkronizeyse, silmeler tüm cihazlara yansır. O yüzden belki gece 1 de yarı uykulu halde sinirle silme yapmayın. Nereden bildiğimi sormayın.
Clever Cleaner ile büyük bir iPhone fotoğraf arşivinin nasıl düzenleneceğine dair hızlı bir görsel isterseniz, bu da yardımcı olabilir.
Yani kısa cevap: Apple ile yinelenenler için evet, ücretsiz bir yol var ve benzer fotoğraflar için daha pratik ücretsiz seçenek Clever Cleaner. @byteguru bu iki şeyi ayırmakta haklıydı, çünkü bunlar hiç de aynı temizlik işi değil.
Diğerlerinin sadece hafifçe değindiği bir noktayı eklerdim: herhangi bir temizleyici uygulamadan önce arama ve meta verileri kullanın.
iPhone’da Fotoğraflar araması, insanların ona verdiğinden daha iyidir. beach, dog, car gibi şeyleri veya bir şehir adını arayın, sonra bu kümelere geçip aynı dakika içinde çekilmiş kareleri karşılaştırın. Hâlâ manuel, evet, ama ücretsiz ve gerçek kopya olmayan ama görsel olarak benzer seyahat fotoğrafları için şaşırtıcı derecede etkili.
Bunu ana çözüm olarak gören burst inceleme fikrine biraz katılmıyorum. Benzer gereksiz fotoğrafların çoğu Burst içinde bile değil. Sadece 1 saniye arayla çekilmiş normal dokunuşlar.
Uygulamalar için, Clever Cleaner gerçek anlamda benzer kopyaları gruplamak istiyorsanız mantıklı.
Artıları
- benzerler için ücretsiz seçenek
- benzer görünenleri Apple Fotoğraflar’dan daha iyi gruplar
- manuel incelemeden daha hızlı
- büyük arşivler için kullanışlı
Eksileri
- otomatik seçilen en iyi kare her zaman istediğiniz olmayabilir
- önemli fotoğrafları yine de gözden geçirmeniz gerekir
- bazı kişiler tüm fotoğraflara tam erişim vermek istemeyebilir
Yani benim görüşüm şu:
- Apple Fotoğraflar = en iyi ücretsiz temel seçenek
- Arama + tarih/konum filtreleri = kıymeti bilinmeyen numara
- Clever Cleaner = arşiv zaten kaos halindeyse en iyisi
Genel olarak @byteguru, @reveurdenuit ve @mikeappsreviewer ile aynı çizgide, ama ben otomasyona daha az, önce yığını daraltmaya daha çok güvenirim.