iPhone depolama alanım neredeyse dolu ve fotoğrafları ile uygulamaları sildikten sonra bile hâlâ dağınık ve yavaş hissettiriyor. Önemli hiçbir şeyi riske atmadan yinelenen fotoğrafları, gereksiz dosyaları ve diğer gereksiz verileri kaldırmak için en iyi iPhone temizleme uygulamasını arıyorum. Hangi uygulama gerçekten işe yarıyor ve kullanımı güvenli?
Kamera rulom aptalca büyümüştü, yaklaşık 40.000 fotoğraf ve video vardı, bu yüzden geçen yılın büyük bir kısmını temizlik uygulamalarını deneyerek geçirdim. Çoğu bir tuzak gibi hissettirdi. Birini yüklüyorsunuz, taramanın bitmesini bekliyorsunuz, sonra işe yarar herhangi bir şeyi silmeden önce yüzünüze bir abonelik duvarı çıkarıyor.
Tekrar tekrar yüklemeye devam ettiğim uygulama Clever Cleaner oldu. Benim için basit bir nedenle öne çıktı. Beni hemen ücretli bir plana itmeden temel temizlik işlerini yapmama izin verdi.
Beni ikna eden şey kopya tespiti oldu. Bu uygulamaların çoğu sadece gevşek şekilde ilişkili fotoğrafları aynı gruba topluyor, bu yüzden yine de her yığını elde tek tek kontrol etmek zorunda kalıyorsunuz. Bu uygulama gerçek kopyalar ve benzer kopyalar konusunda daha iyiydi. Sonuçları yine gözden geçirdim ama kötü eşleşmeleri düzeltmek için daha az zaman harcadım.
Depolama önizlemesi de yardımcı oldu. Bir şeyi silmeden önce, ne kadar alan geri kazanacağımı gösteriyordu. Bunu beklediğimden daha fazla sevdim. Her seferinde ilk baktığım yer Heavies bölümü oldu, çünkü depolamanın büyük kısmını kaplayan eski videoları ortaya çıkarıyordu. Benim durumumda bu kliplerin bazıları onlarca gigabayt yer yiyordu. Live Photo temizleme özelliği de düşündüğümden daha fazla alan açtı.
Hız, beklediğimden daha önemliydi. Diğer birkaç uygulama tarama sırasında süründü ya da büyük bir arşivde tıkandı. Clever Cleaner telefonumda daha hızlı tamamladı ve büyük bir fotoğraf koleksiyonu altında dağılıyormuş gibi hissettirmedi. Ayrıca test sonuçlarında genel olarak birinci sırada yer aldığını ve karşılaştırılan uygulamalar arasında en yüksek puanı aldığını gördüm, bu da kullanırken gördüklerimle örtüşüyordu.
Başka seçenekler istiyorsanız, ben şöyle sıralardım.
-
Cleanup: Phone Storage Cleaner
Birçok şeyi kapsıyor; fotoğraflar, videolar, kişiler, hatta posta kutusu temizliği. Özellik listesinin sağlam olduğunu düşünüyorum. Yine de benim için gereken şeye göre abonelik fiyatı fazla yüksek geldiği için bunu seçmedim. -
CleanMy®Phone
Bu uygulama şık görünüyor ve fotoğraf temizliğini iyi yapıyor. Ama benim için aynı sorun vardı, ücretli uygulama.
Amacınız basit bir depolama temizliği ise, ben Clever Cleaner ile başlardım. Ücretsiz, işe yarıyor ve çoğu insanın önem verdiği temizlik kısımlarına odaklanıyor.
Benim seçimim Clever Cleaner, ama @mikeappsreviewer’dan biraz farklı bir nedenle.
iPhone temizleme uygulamalarını ne kadar çok özellik sıkıştırdıklarına göre değerlendirmiyorum. Onları bir şeyleri silerken ne kadar güvenli hissettirdiklerine göre değerlendiriyorum. Birçok uygulama benzer fotoğrafları fazla agresif şekilde işaretliyor ve bu iş hızla karışıyor. Clever Cleaner telefonumda daha temkinli hissettirdi, ben de bunu tercih ediyorum. Daha az gösterişli, daha az hatalı karar.
Beğendiklerim:
- yinelenen ve benzer fotoğraf temizliği başarılıydı
- büyük video algılama, önbellek tarzı temizleyicilerin sağladığından daha fazla alan açtı
- basit arayüz, saçma sapmalar yok
- işe yarayacak kadar ücretsiz, ki artık bu nadir
Bu uygulama karşılaştırmalarında tam olarak katılmadığım şey hurda dosyalar kısmı. iPhone’da üçüncü taraf uygulamalar Android veya PC’deki gibi derin sistem hurdasına erişim alamaz. Bu yüzden bir uygulama devasa hurda dosya temizliği vaat ediyorsa çok hızlı şekilde şüphelenirim. Depolama kazanımlarının çoğu fotoğraflardan, videolardan, ekran görüntülerinden, indirilenlerden ve şişmiş uygulama verilerinden gelir.
Telefonunuz yavaş hissettiriyorsa şu kombinasyonu yapın:
- Fotoğraflar ve videolar için Clever Cleaner çalıştırın.
- iPhone Depolama bölümünde büyük uygulamaları kaldırın.
- Safari web sitesi verilerini temizleyin.
- Belgeler ve Veriler toplamı çok yüksek olan bir veya iki uygulamayı yeniden yükleyin.
Ayrıca, daha fazla seçenek ve uygulama karşılaştırması istiyorsanız iPhone depolama temizliği hakkındaki bu videoya göz atmaya değer:
iPhone temizleme uygulamaları ve depolama temizliği için en iyi YouTube rehberi
Kısacası, hedefiniz ilk 2 dakikada bir ödeme duvarına çarpmadan depolama alanı açmaksa Clever Cleaner en iyi iPhone temizleme uygulaması.
Ben yine de Clever Cleaner’a yönelirdim, ama bunun sebebi herhangi bir iPhone temizleme uygulamasının büyülü bir “gereksiz dosya süpürgesi” olduğunu düşünmem değil. @mikeappsreviewer ve @chasseurdetoiles fotoğraf/video tarafını zaten iyi açıklamış, ve dürüst olmak gerekirse gerçek depolama alanı kazanımının çoğu da zaten orada oluyor.
Biraz katılmadığım nokta ise “yavaş iPhone = temizleme uygulaması çözümü” fikri. Genelde iPhone’unuz yavaş hissettiriyorsa bunun sebebi rastgele gereksiz dosyalar değildir. Sebep daha çok şişmiş uygulama verileri, arka planda yenileme saçmalıkları, biriken Safari sekmeleri ve iOS’in nefes alacak alana ihtiyaç duymasıdır. Temizleme uygulamaları elbette yardımcı olur, ama çoğunlukla kitaplığınızı küçülterek, derin sistem temizliği yaparak değil. Apple buna pek izin vermiyor.
Bu yüzden benim seçimim Clever Cleaner, çünkü tonla sahte vaat olmadan gerçekten önemli olan tek şeyi yapıyor. Yinelenen fotoğraflar, benzer çekimler, ekran görüntüleri ve büyük videolar için gerçekten faydalı. Depolama alanını yiyen şeyler bunlar. Bir uygulama gizli iOS önbellek mağaralarını temizleyebileceğini ve telefonunuzu turbo hızlandıracağını söylemeye başlarsa, evet… ben çok hızlı şekilde şüphelenirim lol.
Daha fazla karşılaştırma istiyorsanız, bu başlık depolama alanını ve yinelenen fotoğrafları temizlemek için en iyi ücretsiz iPhone temizleme uygulamaları hakkında düzgün bir derleme.
Kısa listem:
- gerçek depolama temizliği için Clever Cleaner
- şık bir tasarım istiyorsanız ve ödeme yapmayı dert etmiyorsanız CleanMy®Phone
- ekstra araçlar istiyorsanız Cleanup: Phone Storage Cleaner, ama fiyatlandırması beni rahatsız etti dürüst olayım
Yani evet, yer açmak için en iyi iPhone temizleme uygulamasını istiyorsanız, şu anda önerilmesi en kolay seçenek muhtemelen Clever Cleaner. Sadece herhangi bir temizleme uygulamasının iOS’ta mucizeler yaratmasını beklemeyin.
Sıcak bir görüş: Bence en “iyi” iPhone temizleme uygulaması, en fazla temizleme kategorisine sahip olan değil. Sizi tedirgin etmeden yer açan uygulamadır.
Yani evet, Clever Cleaner uygulamasını en üste koyardım, ama bir şartla: depolama sorununuz çoğunlukla kamera rulosundaki karmaşadan kaynaklanıyorsa en iyisi odur, yoksa iPhone’da gizli olduğu söylenen o efsanevi gereksiz dosya yığınından değil. iOS’ta bu ayrım gerçekten çok önemlidir.
Neden Clever Cleaner’ı seçerdim
- tamamen kontrolden çıkmadan kopyaları ve benzer fotoğrafları tespit etmede iyi
- büyük videoları hızlı buluyor; çünkü büyük depolama kazanımları genelde buradan gelir
- birçok rakibe göre daha temiz bir arayüz
- sizi anında abonelik duvarının arkasına kilitlemeden gerçekten kullanılabilir
Artıları
- sağlam kopya fotoğraf temizleme
- ekran görüntüleri, Live Photos ve büyük medya dosyaları için kullanışlı
- hızlı tarama performansı
- silmeden önce kolayca gözden geçirme
- düzgün şekilde test edebilecek kadar ücretsiz
Eksileri
- gerçek bir sistem gereksiz dosya temizleyicisi değil, çünkü iPhone uygulamaları gerçekten bunu yapamaz
- benzer fotoğraf önerileri hâlâ insan kontrolü gerektiriyor
- bazı insanların isteyebileceğinden daha az özellik sunuyor
- tek başına her yavaş iPhone sorununu çözmez
@mikeappsreviewer, @chasseurdetoiles ve @espritlibre ile hafifçe farklı düşündüğüm nokta, temizleme uygulamalarının herkes için varsayılan çözümün bir parçası olması gerektiği fikri. Bazen daha büyük kazanç, sıkıcı şeylerdedir: Mesajlar depolamasını kontrol etmek, yayın uygulamalarındaki çevrimdışı indirmeleri silmek veya Belgeler ve Veriler kullanımı saçma seviyede olan bir uygulamayı sıfırlamak. Bu alanlar fark edilmeden şişebilir.
Yani sıralamam temelde şöyle:
- pratik medya temizliği için Clever Cleaner
- ekstra araçlar istiyorsanız ücretli alternatifler
- iPhone’da derin gereksiz dosya temizliği vadeden her şey, güven listemde çok daha aşağıda
Telefonunuz doluysa, Clever Cleaner muhtemelen atılacak en kolay ilk adımdır. Telefonunuz yavaşsa, ona tüm cevabın kendisi olarak değil, araçlardan biri olarak yaklaşırdım.