iPhone’umda yanlışlıkla bir sürü resmi Live Photo olarak kaydettim ve şimdi görüntüleri kaybetmeden daha önce çektiğim fotoğraflarda bu özelliği kapatmak istiyorum. Kayıtlı fotoğraflardan Live efektini kaldırmanın ve onları normal hareketsiz fotoğraflar olarak tutmanın en hızlı yolunu bulmak için yardıma ihtiyacım var.
Bunu bir süre önce bir arkadaşımın iPhone’unda yaşamıştım. Yıllar boyunca birikmiş bir sürü Live Photo vardı ve tek seçeneklerinin ya hepsini tutmak ya da hepsini tamamen silmek olduğunu sanıyorlardı. Hayır. İki farklı yol var ve hangisinin uygun olduğu, telefonda neyin kalmasını istediğinize bağlı.
İlk sorduğum şey basitti. Fotoğrafları saklamak mı istiyorsunuz, yoksa her şeyi tamamen kaldırmaya mı çalışıyorsunuz?
Görüntüleri kaydetmek umrunuzda değilse ve Live Photo’ların tamamen gitmesini istiyorsanız, yerleşik Fotoğraflar uygulaması yeterli.
- Fotoğraflar’ı açın.
- Ortam Türleri > Live Photos bölümüne gidin.
- Seç’e dokunun ve silmek istediklerinizi seçin.
- Bunları silin.
- Son Silinenler’i temizleyin, yoksa depolama alanınız hemen geri gelmez.
Fotoğrafın kendisini saklamak ve hareketli kısmı çıkarmak istiyorsanız, küçük bir grupla uğraşmıyorsanız bunu elle yapmanızı önermem. Daha önce elle temizlik yaptım ve çok çabuk yorucu hale geliyor.
Bizim durumda işe yarayan şey Clever Cleaner oldu. Uygulamayı açtık, Lives bölümüne girdik, Live Photo’ları seçtik, sonra da Compress’e dokunduk. Adı ilk başta beni şaşırttı. Sadece dosya boyutunu küçültmekten fazlasını yapıyor. Durgun fotoğraf sürümleri oluşturuyor, ardından orijinal Live Photo’larla ne yapmak istediğinize karar vermenize izin veriyor.
Adımlar şöyleydi.
- Clever Cleaner’ı açın.
- Lives’a dokunun.
- Tarihe veya boyuta göre sıralayın.
- İşlem yapmak istediğiniz Live Photo’ları seçin.
- Compress’e dokunun.
- Yeni durağan fotoğrafları kontrol edin.
- Sonuçlar iyiyse orijinal Live Photo’ları silin.
En çok hoşuma giden şey düzeniydi. Her şey tek bir yerde gruplanmıştı, bu yüzden dağınık Live görselleri bulmaya çalışırken Fotoğraflar içinde oradan oraya geçmiyorduk. Ayrıca herhangi bir şeyi silmeden önce ne kadar depolama alanı kazanılacağını da gösteriyordu; bu da yardımcı oldu çünkü asıl amaç yer açmaktı.
Uygulamanın geri kalanına da biraz göz attık. Similars bölümünde her yerde yinelenen çekimler vardı. Heavies bölümünde ise birkaç dev video yer kaplıyordu. Bir de ekran görüntüsü yığını vardı, o da beklediğimden kötüydü, lol. Live Photo kısmı ana sorunu çözdü ama ek temizlik daha da fazla depolama alanı açtı.
Benim görüşüm oldukça net. Eğer 10 ya da 20 Live Photo’nuz varsa, Apple’ın araçlarıyla devam edin. Yüzlercesi varsa, Clever Cleaner gibi bir şey kullanmak çok daha az sinir bozucu oluyor ve dokunma sayısını ciddi şekilde azaltıyor.
Fotoğrafı koruyup hareketli kısmı kaldırmak istiyorsanız, en hızlı yerleşik yöntem budur.
Fotoğraflar’ı açın.
Bir Live Photo seçin.
Düzenle’ye dokunun.
Üstteki Live simgesine dokunun.
Sarı LIVE rozetine dokunarak kapatın.
Bitti’ye dokunun.
Bu, sabit görüntüyü korur. O fotoğraftaki Live efektini kaldırır. Elinizde küçük bir grup varsa, en temiz yol budur. Ekstra uygulama yok, garip dışa aktarma adımı yok.
Daha büyük bir karmaşa için, @mikeappsreviewer ile bir noktada pek aynı fikirde değilim. Sabit fotoğrafları istemediğinizden yüzde 100 emin değilseniz, önce silmezdim. Live Photos albümünden silmek yalnızca hareketi değil, öğenin tamamını kaldırır. Yapması kolay bir hata.
Toplu temizlik gerekiyorsa, iPhone Fotoğraflar uygulamasında gerçek bir toplu Live kapatma aracı sunmuyor. Bu kısım sinir bozucu. Bu yüzden Clever Cleaner gibi bir uygulama, çok sayıda öğe için daha mantıklıdır; çünkü Live Photos’ları sıralayıp her görüntüye tek tek girip dokunmadan çok daha hızlı işlem yapabilirsiniz.
Ayrıca, gelecekteki Live Photos çekimlerini durdurun:
Kamera uygulamasında LIVE simgesine dokunun, ardından Ayarlar > Kamera > Ayarları Koru bölümüne gidin ve Live Photo’yu açın; böylece iPhone’unuz kapalı kaldığını hatırlar.
iPhone’da genel fotoğraf temizliği için, şu hızlı iPhone fotoğraf depolama temizleme ipuçları klibi de fena değil.
Gerçek fotoğrafı korumak istiyorsanız, can sıkıcı kısım şu: iPhone hâlâ önceden çekilmiş bir sürü fotoğraftan Live özelliğini kaldırmak için size gerçek bir toplu işlem anahtarı vermiyor. Bu yüzden bu konuda @sternenwanderer’a, @mikeappsreviewer’dan daha çok katılıyorum. Live Photos albümünden silmek, yalnızca onların tamamen yok olmasını istiyorsanız uygundur. Aksi halde bu yanlış bir hareket.
Henüz bahsedilmeyen bir şey daha var: eğer bunlar sizin için önemliyse, herhangi birinin Anahtar Fotoğraf olarak Live karesini kullanıp kullanmadığını kontrol edin. Bazen gördüğünüz durağan görüntü, Live kapatıldıktan sonra beklediğiniz tam kare olmayabilir. Önce önemli olan birkaç tanesini açın ve toplu temizlik yapmadan önce kapak görselinin doğru olduğundan emin olun. Küçük bir ayrıntı, ama bir sürü Neden bu şimdi farklı görünüyor anını kurtarır.
Ayrıca, iCloud Photos kullanıyorsanız düzenlemeler her yerde eşzamanlanır. Bu kullanışlıdır, ama aynı anda çok fazla şeyi değiştirip sonra pişman olursanız biraz da risklidir.
Daha büyük gruplar için, evet, Live Fotoğrafları kaldırmak ve depolama alanını boşaltmak için en iyi ücretsiz iPhone temizleme uygulaması göz atmaya değer, özellikle de her birini tek tek manuel olarak açmadan Live Fotoğrafları daha hızlı sıralamak için Clever Cleaner gibi bir şey istiyorsanız. Her ihtimale karşı önce birkaç favorinin kopyasını oluştururdum. Zarif değil, ama dürüst olmak gerekirse daha güvenli.
Bir ek açı daha: Live Photos önemliyse, önce önemli olanların kopyasını oluşturun, sonra kopyaları düzenleyin. Bu, iCloud değişikliği her yerde senkronize ederse ve sonradan sonuçtan nefret ederseniz size bir güvenlik ağı sağlar. Bu nedenle toplu düzenlemeler konusunda @sternenwanderer ve @chasseurdetoiles kadar rahat değilim.
Toplu işler için Clever Cleaner kullanışlıdır.
Artıları:
- Her fotoğrafı tek tek açmaktan daha hızlı
- Live Photos öğelerini birlikte gruplar
- Orijinalleri silmeden önce inceleme yapmanıza izin verir
Eksileri:
- Yine de neyin kaldırılacağı konusunda son bir karar vermeyi gerektirir
- Üçüncü taraf bir uygulama, bu yüzden bazı insanlar bundan kaçınacaktır
- Favorilerdeki önemli fotoğrafları iki kez kontrol etmelisiniz
@mikeappsreviewer yalnızca tüm öğenin gitmesini istiyorsanız haklı. Resmi saklamak istiyorsanız, doğrudan silmekten kaçının. Ayrıca, dönüştürdükten sonra depolamayı daha sonra kontrol edin, çünkü Fotoğraflar bazen alanı yeniden hesaplamak için biraz zaman alır.